GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 26. Února 2015

DAŇOVÁ KONTROLA PŘEVODNÍCH CEN: JSTE PŘIPRAVENI?

Sdílet článek:

Již příští týden bude společnost Fučík & partneři s.r.o. pořádat odborné setkání k převodním cenám. Téma převodních cen mezi spřízněnými osobami nabývá na významu. Finanční správa nedávno zveřejnila na svých internetových stránkách obavu, že prostřednictvím špatného nastavení převodních cen dochází ke krácení daňové povinnosti v ČR. Proto se nyní hodlá zaměřit právě na kontrolu převodních cen. Kontroly však již nebudou namátkové, ale cílené na vybrané daňové subjekty na základě předchozí důkladné rizikové analýzy. Finanční správa představila novou přílohu daňového přiznání, která jí má pro rizikovou analýzu poskytnout nezbytné vstupní údaje.

Chcete vědět více? Dovolujeme si Vás tímto pozvat na odborné setkání nad tématem:

DAŇOVÁ KONTROLA PŘEVODNÍCH CEN: JSTE PŘIPRAVENI?

Seznámíme Vás s problematikou převodních cen v nezbytném nadhledu. Projdeme s Vámi novou přílohu daňového přiznání a řekneme Vám, co o Vás bude finanční správa vědět. Dotkneme se i témat dokumentace tvorby převodních cen, procesu daňové kontroly převodních cen, jejích dopadů a trestní odpovědnosti. Závěrem Vás seznámíme s trendy v oblasti převodních cen v mezinárodním pojetí a jejich možnými dopady v ČR.

Setkání se bude konat dne 5. března 2015 od 9.00 do 12.30. Více informací naleznete na internetových stránkách společnosti Fučík & partneři s.r.o. nebo u Anny Bergové na e-mailové adrese Anna.Bergova@fucik.cz.