GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Marie Sýkora Horňáková | 20. Května 2024

Dotační výzva na úspory energie je otevřena

Sdílet článek:

O připravované výzvě Úspory energie z OP Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost jsme vás informovali již několikrát. Její vyhlášení se stále posouvalo, ale nyní jsme se již dočkali a můžete se společně s naší pomocí pustit do přípravy žádosti o dotaci.

Žadatelé z řad malých, středních i velkých firem mimo Prahu budou moci získat finanční podporu pohybující se v rozmezí od 30 do 80 % na zateplování obvodových plášťů, modernizaci rozvodů a trakčních dobíjecích stanic, či třeba implementaci nástrojů energetického managementu. Výzva byla vyhlášená 10. května a příjem žádostí odstartuje 24. května.

Oproti předchozí výzvě, ale došlo k řadě změn a například podmínky výzvy a výpočet výše dotace je výrazně složitější. Dotace se vypočítává podle opatření, které se v projektu realizují. Ve výši dotace se následně zohledňuje velikost podniku a rovněž místo realizace. Všechny projekty musí zároveň nejdříve dosáhnout 20 % úspory primární energie na obálce budovy a poté 30 % úspory primární energie pomocí zbylých opatření.

Pro více datilů o výzvě se neváhejte obrátit přímo na nás. Ať už pomocí formuláře, emailu nebo telefonicky.