GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Marie Sýkora Horňáková | 21. Října 2024

Mezinárodní spolupráce v praxi. Experti na transfer pricing z Grant Thornton se sešli v Praze

Sdílet článek:

Skupina partnerů v oblasti transfer pricing z členských firem Grant Thornton v Evropě a na Středním východě po pandemii opět obnovila sérii mezinárodních setkání pro poradce a manažery, jejichž záměrem je posílit profesní rozvoj a spolupráci. Cílem této iniciativy, která vzešla z předpandemických setkání v Düsseldorfu a Bukurešti, je využít sílu sdílených znalostí a vybudovat pevné vztahy v rámci celosvětové sítě jako základ pro mezinárodní spolupráci.  

Mezi hlavní hybatele celé iniciativy patří Charles Marais, partner a vedoucí oddělení převodních cen společnosti Grant Thornton Netherlands a společný globální vedoucí oddělení převodních cen pro síť, ale také Jiří Jakoubek, partner v Grant Thornton Czech Republic, který vyzdvihuje strategický význam těchto setkání v dnešním globálním podnikatelském prostředí: 

“Rád bych znovu zdůraznil, jak klíčová je nejen lokální, ale i mezinárodní spolupráce. Je opravdu důležité čerpat nejen z vlastních zkušeností, ale také ze zkušeností našich kolegů a neustále se učit. Vzhledem k typu a zaměření našich klientů je podstatné jim sdělit, že rozsah našich odborných znalostí se neomezuje hranicemi České republiky, ale že jsme mezinárodně aktivní a podobně smýšlející skupina expertů připravená řešit problémy komplexně.” Jiří Jakoubek, partner Grant Thornton Czech Republic. 

Úvodní akce této série se konala letos v květnu ve Varšavě a sešli se na ní odborníci na transfer pricing z celého regionu EMEA. Hlavním organizátorem za Grant Thornton Poland byl partner Anatol Skitek, podle kterého se událost setkala s nadšenými ohlasy účastníků.  

Zatím poslední setkání proběhlo před několika dny v Praze. Tentokrát bylo určené pro manažery a senior manažery. Do Prahy se sjelo 50 transfer pricing expertů z 20 zemí, kde je čekaly dva plně nabité dny s konkrétními byznys případy. Skvělý základ pro kooperaci napříč Evropou byl vytvořen i díky sdílení v osobní rovině. Již nyní jsou v plánu pravidelná navazující setkání, z nichž první by mělo proběhnout v květnu 2025.