GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 12. Června 2023

Byli jsme na prvním Grant Thornton Mistrovství Evropy ve fotbale!

Sdílet článek:

První červnový víkend vyrazil tým našich mužů do Vídně, kde se konal 1. GT European Football Cup 2023.

Celou akci zaštiťovalo Rakousko a nám se podařilo i přes velké množství omluvenek přijet v solidním počtu 9 lidí. Akce začínala v pátek společnou večeří všech týmů v restauraci Schweizerhaus (zhruba 10x větší Pekařka), která se nachází v rozlehlém parku Prater. Každému týmu byl přidělen buddy, který byl po celou dobu turnaje (mimo brzkých ranních nebo pozdních večerních hodin) k dispozici.
microsoftteams-image-1.png (5.90 MB)V restauraci se k večeři servírovalo fantastické koleno s domácím chlebem, který ochotní číšníci pravidelně hladovým hostům doplňovali. Pro vege účastníky byly zajištěny špenátové knedlíčky ve smetanovo sýrové omáčce. Po proslovu a jídle bylo na programu losování skupin. Turnaje se účastnilo 14 mužských týmů a 9 ženských. Muži byli rozděleni do 2 skupin po 7 týmech a ženy do 2 skupin po 4 a 5 týmech. Ze skupin vždy postupovaly 2 nejlepší týmy do semifinále.

Los nám přinesl atraktivní skupinu o týmech:
   ✔️ Česká republika
   ✔️ Velká Británie
   ✔️ Švýcarsko
   ✔️Lichtenštejnsko
   ✔️Francie
   ✔️Rakousko 1. tým (pořadatelé měli ve hře 2 týmy)
   ✔️Irsko
scorevoard.png (2.10 MB)

Po ukončení oficiální části večera se část výpravy vydala na procházku Praterem, kterou zakončila jízdou na horské dráze, falafelem a následně občerstvením v nedalekém baru.

Los nám přiřadil hned 1. ranní zápas v 9:00 se Švýcarskem. Zápasy se hrály s brankářem a šesti hráči v poli na 15 minut na šíři velkého fotbalového hřiště. Hned první zápas pro nás začal velmi smolně, jelikož se v prvních minutách hned dva hráči zranili a zbytek týmu tak musel hrát až do konce turnaje bez střídání. Utkání se Švýcary jsme bohužel prohráli 1:0, nicméně ani smolná prohra a zranění nám nevzaly dobrou náladu a ze zbylých utkání jsme týmovým duchem a bojovností urvali dvě vítězství a na turnaji jsme tak obsadili krásné 9. místo.

Jak mužskou, tak ženskou část turnaje ovládly týmy z Dánska a mohli tak slavit zasloužený double. Dánové by tak měli dle domluvy pořádat následující ročník turnaje, na kterém určitě nechceme chybět a kde se již určitě porveme o medaile. Rádi bychom do příštího ročníku výpravu rozšířili i o dámský tým.

Celkově turnaj hodnotíme velice pozitivně a určitě je na místě pochválit bezchybnou rakouskou organizaci, za kterou bychom tímto i chtěli poděkovat. Proběhl i pověstný networking a fotbalově jsme ostudu taky určitě neudělali.

Všichni už teď těšíme na příští ročník!

Vašek, Honza, Honza, Adam, Matouš, David, Kuba, Kristián a Marek

foto-tym.png (552 KB)