GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 27. Září 2020

Využijte naše znalosti v době koronavirové pandemie

Sdílet článek:

V Praze jsme byli u vzniku poradenských center, nyní se podílíme na analýzách a návrhu řešení současné situace.

Od začátku pandemie stojíme na vaší straně. Poskytujeme bezplatné poradenství a pomáháme vás dosáhnout na státní podporu. 

Již v dubnu 2020 jsme společně s několika městskými částmi v Praze pomáhali podnikatelům a OSVČ ve speciálně zřízených poradenských centrech. Ať už šlo o vyplnění žádosti nebo další návazná doporučení, mohli jste se na nás obrátit. 

Aktuální informace o možnostech státní podpory najdete na našem webu https://czcovid.cz/

covid-grantthornton-1.jpg (790 KB)

covid-grant-thornton-2.jpg (2.55 MB)

Na podzim jsme se zapojili do iniciativy Centrum žije. Podílíme se na analýzách a návrhu řešení spolu s dalšími experty, více zjistíte na webu Centrum žije. 

Centrum žije je nově vytvořené sdružení podnikatelů působících v centru hlavního města, které chce ve spolupráci s městskou částí Prahy 1 zmapovat škody na turismu způsobené negativním dopadem pandemie a navrhnout způsoby jejich řešení. Se zapojením ekonomických a právních expertů chceme zformulovat požadavky a podmínky pro pomoc od státu a města, které by zabránily kolapsu ekonomiky v centru Prahy. Na tu je totiž přímo či nepřímo navázána celá řada firem i mimo centrum hlavního města. (Zdroj: Centrum žije)

Analyzujeme dopady pandemie i návazných opatření. Přečtěte si rozhovor s naším partnerem Davidem Pirnerem