GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Marie Sýkora Horňáková | 1. Října 2024

Flexinovela zákoníku práce 2025. Buďte připraveni na změny pracovněprávních předpisů

Sdílet článek:

Možná už jste zaznamenali, že Poslanecká sněmovna České republiky začala projednávat a do konce roku 2024 bude schvalovat další změny pracovněprávních předpisů. Jednat se bude zejména o zákoník práce. Přihlaste se na kurz Flexinovela zákoníku práce 2025 a seznamte se změnami už nyní. Získáte více času na jejich navnímání a praktické uplatnění ve vaší praxi.  

Kurz od 1. VOX je naplánován na druhou polovinu října a doporučujeme ho všem zájemcům o problematiku pracovního práva, zejména tedy personalistům, podnikovým právníkům, advokátům, mzdovým účetním a řídícím pracovníkům. 

V rámci změn pracovněprávních předpisů se bude mimo jiné měnit zkušební doba, dojde k úpravě výpovědních důvodů a ke zkrácení výpovědní doby při porušování povinností zaměstnanci. V plánu je také zcela nová úprava běhu výpovědních dob a delší „držení židle” při návratu z rodičovské dovolené. Očekávat se dá i snaha části poslanců prosadit skončení pracovního poměru zaměstnavatelem bez udání důvodu.  

Seminář je rozdělen do dvou hlavních bloků: 

  1. Novelizace zákoníku práce 2025 
  2. Připravované změny pro rok 2025-2027 Gender Pay Gap z pohledu zaměstnavatele 

Přesný obsah semináře bude aktualizován a doplňován dle průběhu legislativního procesu, tak abychom vám předali ty nejaktuálnější informace.  

  • Termín kurzu: 22. 10. 2024; 9:00–14:00 
  • Druh: Kurzy personalistiky a mezd 
  • Forma: Prezenčně i online 
  • Lektoři:Vladimír Černý 
  • Více o kurzu